Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

"Kvíz-láz", avagy a 3. Spórolunk@kiloWattal kihívás

A 3. kihívás keretében a GreenDependent Intézet egy irodai energiatakarékossági kvízt állított össze a Munkahelyi EnergiaKözösségek és egyáltalán a versenyző épületek többi dolgozója számára. Mivel a kvízeket mindenki szereti, gondoltuk, hogy sikere lesz... és milyen igazunk volt!

A kihívás két részből állt: először is az EnergiaKözösség tagjainak kellett együttesen kitölteniük épületenként egy-egy kvízt, ezt követően pedig kollégáik körében népszerűsítették az egyéni kitöltést, ha lehetséges, valamilyen kis eseményt szervezve köré. Míg az első részben fontos volt a kvíz minél hibátlanabb kitöltése, a kihívás második részében ez már nem volt kiemelt szempont - a kvízek kijavítása az EnergiaKözösségek felelőssége volt -, ehelyett inkább a kreativitásra és az épületekben megvalósuló népszerűsítő tevékenység sikerességére helyeztük a hangsúlyt. A kihívás két részére különböző határidőket szabtunk meg, az EnergiaKözösségeknek csak azután küldtük meg természetesen a javítókulcsot, miután beküldték megoldásaikat. Így összességében két hónapig futott, mindenki számára elegendő időt biztosítva a kitöltés lebonyolítására. Ráadásul a kihívás a karácsonyi időszakot is felölelte, így akár a munkahelyi ünnepséget is zöldebbé lehetett tenni a kvíz segítségével.
A kérdések elsősorban az energiamegtakarítási tippeken, a Spórolunk@kiloWattal Kézikönyvön és a Kattanj Zöldre online energiateszten alapultak, így a kvíz még egyszer felhívta a figyelmet ezekre az anyagokra. Az EnergiaKözösségek annyira jól töltötték ki a kvízt, hogy minden megoldást beküldőt megjutalmaztunk egy a hétköznapi környezetbarát, energiatakarékos döntéseket elősegítő könyvvel. Kivétel nélkül ugyanis mindannyian 85 % felett teljesítettek!
Blog 12 photo2Ami pedig a kvíz népszerűsítését illeti a kollégák körében, az első helyezést elérő épület élt a lehetőséggel, és karácsonyi ünnepségük részévé tették. Az összejövetel alkalmával a 2. kihíváson nyert fair trade teákat és saját készítésű süteményeket fogyasztottak, sőt a hangulat fokozásához használt gyertyákat is maguk készítették! Az EnergiaKözösség az eseményről írt beszámolójában kiemelte, hogy mivel szinte minden dolgozó részt vett az ünnepségen, az épületben minimalizálódott erre az időre az energiafogyasztás. Végül a dolgozók 94 %-a adott le kitöltött kvízt!
Más épületekben online terjesztették az irodai energiatakarékossági kvízt, e-mailben csatolva vagy egy nyilvános linken keresztül, ami mögé az EnergiaKözösség töltötte fel a kvízt. Minden beküldőnek kijavították a válaszait, a legjobbak pedig ajándékot kaptak - például Spórolunk@kiloWattal logós bögréket. A népszerűsítésről beszámolót beküldő épületeket ajándékutalványokkal jutalmaztuk, amit energiatakarékos eszközök vásárlására használhatnak fel. Gratulálunk mindenkinek!

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem