Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

Hírek a Spórolunk@kiloWattal kampányban részt vevő önkormányzatok háza táján - a lakosság bevonása

Zöld Irodát nyitott a Hegyvidék Önkormányzat
2 zold irodaAz önkormányzati működésben előremutató kezdeményezés, hogy egy különálló iroda foglalkozik a környezetvédelmi hatósági ügyeken túl a kerületi zöldterületek megőrzésével és bővítésével. A Zöld Iroda fő célkitűzése, hogy a Hegyvidéken (Budapest, XII. kerület) élők minél szélesebb körét bevonja a környezetvédelmi programok megvalósításába, és hozzájáruljon a környezettudatos szemléletmód népszerűsítéséhez.

Az új iroda – amelyet újrafelhasznált kartonból készült bútorokkal rendeztek be, ezzel is jelezve a zöld gondolatok iránti elkötelezettségüket – nemcsak arra alkalmas, hogy ügyintézés vagy tanácsadás céljából fogadja a hegyvidéki polgárokat, hanem közösségi programoknak is helyet tud biztosítani. A Zöld Iroda vezetőjének meggyőződése, hogy jelentős beruházások nélkül, szemléletváltással is nagyon sokat tehetünk környezetünk állapotának javításáért.
Forrás: http://recity.hu/zold-irodat-nyitott-hegyvidek-onkormanyzat/

Energiatakarékos lámpatestet kapnak a pitvarosiak
2 lampatestA pitvarosi képviselőtestület egyik decemberi döntése alapján az önkormányzat mintegy 450 ingatlan részére egy-egy 2 év garanciás, LED-es mennyezeti lámpatestet adott ajándékba. A korszerű világítótest azoknak járt, akiknek nem volt hulladékszállítási díjhátralékuk. A lámpa csupán 12 wattot fogyaszt, mégis jelentős fényerőt ad. Így nemcsak a Spórolunk@kiloWattal versenybe benevezett Polgármesteri Hivatal, hanem a lakosok is takarékoskodhatnak ezentúl az árammal a településen. Az önkormányzat indokolt esetben segített a lámpatestek felszerelésében is.
Forrás: https://makohirado.hu/2017/01/13/energiatakarekos-lampatestet-kapnak-pitvarosiak/

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem