Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

Nemzetközi kitekintés - Egyesült Királyság: A brit Telford Földhivatalban létrejött egy klímaváltozással foglalkozó könyvtár

A brit Telford Földhivatal Spórolunk@kiloWattal csapata valóban szívére vette a projekt szellemiségét, és egy lépéssel továbbmentek, amikor egy saját könyvtárat hoztak létre, ahol a hivatali dolgozók klímaváltozással és környezetvédelemmel kapcsolatos könyveket és egyéb forrásokat kölcsönözhetnek és oszthatnak meg egymással. Amikor az alkalmazottaktól egy felhívásban további segítséget kértek, még egy klímaváltozással kapcsolatos egyetemi kurzus tankönyvei is bekerültek a könyvtárba, hogy az is tájékozódni tudjon, aki esetleg mélyebben utánajárna a klímaváltozás hatásainak és tudományos hátterének.

Aki inkább a vizuális dolgokra fogékony, az filmet is kölcsönözhet. Kivehető pl. A hülyeség kora vagy a Kellemetlen igazság c. film; mindkét alkotás annak veszélyeire figyelmeztet, hogy mi történik, ha semmit sem teszünk az üvegházgázok növekvő kibocsátása ellen.
A Telford csapata eltökélten segíti a kollégákat annak mélyebb megértésében, mit is jelent valójában a karbonlábnyom csökkentése. A közösség lelkesen ringbe szállt, hogy legyőzze a többi EnergiaKözösséget, és megmutassa, hogy esélyes a “legjobb kampánynak” járó díj elnyerésére.

Írta: Severn Wye Energia Ügynökség; Fordította: GreenDependent Intézet

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem