Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

Kik töltötték ki hazánkban a legtöbb S@W alapállapot kérdőívet?

A kampány részeként megkértük a résztvevő épületek dolgozóit, hogy március és április során minél több úgynevezett alapállapot kérdőívet töltsenek ki. Az alapállapot kérdőív azt méri fel, hogy a verseny indultával milyen energiamegtakarítási gyakorlat zajlott már esetleg az épületekben, valamint, hogy mit gondolnak a dolgozók az energiamegtakarításról. A kitöltés önkéntes és anonim módon történt. A projektben résztvevő kilenc európai országból hazánkban töltötték ki legtöbben a kérdőívet, összesen 670-en, ami a versenyző dolgozók 36 %-át jelenti.

A nagy kitöltési arány annak is köszönhető, hogy játékos megmérettetést szerveztünk köré: nyereményeket hirdettünk meg a dolgozói összlétszám arányában legtöbb kérdőívet kitöltő épületek számára. Elsősorban őshonos gyümölcsfa csemetéket ajánlottunk fel jutalomként, illetve energiafogyasztás-mérőt, kapcsolós elosztót, hő- és páratartalom-mérőt, hűtőhőmérőt, valamint Spórolunk@kiloWattal logós bögrét és vászonszatyrot. Ezek az eszközök mind az energiamegtakarítást segítik elő vagy a kampányt népszerűsítik. A csemeték pedig az energiafogyasztás járulékos hatásaként jelentkező karbon-kibocsátás semlegesítésének fontosságára erősítenek rá, ugyanis a hazai Spórolunk@kiloWattal kampány karbon-lábnyomát - amit folyamatosan számolunk - fogják ellensúlyozni.

A kérdőív kitöltési verseny két kategóriájában a következő eredmények születtek:

50 fő feletti épületek

1. helyezett: Tatai Közös Önkormányzati Hivatal (80 %)

2. helyezett: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (65 %)

3. helyezett: Miskolc - Polgármesteri Hivatal, Városház tér (52 %)

50 fő alatti épületek

1. helyezettek: Miskolc - Polgármesteri Hivatal, Petőfi utca (100 %) és  Budapest, Hegyvidék - Parkolási Ügyfélszolgálat irodaépülete (100 %)

2. helyezett: Eger - Városháza, Szociális Iroda (72 %)

3. helyezett: Pécel - Polgármesteri Hivatal, 2. épület (65 %)


Gratulálunk minden helyezettnek, és köszönjük mindenkinek a kitöltést!

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem