Üdvözöljük a Spórolunk@kiloWattal program honlapján!

Fényképes beszámoló a Nyitórendezvényről

2016. február 11-én tartottuk a Spórolunk@kiloWattal projekt Nyitórendezvényét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. Ezzel az eseménnyel a hivatalosan március 1-jén induló versenynek adtuk meg szimbolikusan a kezdő lökést. A Nyitórendezvényen részt vettek a versenybe bekapcsolódó intézmény és önkormányzatok vezetői, szakemberei, kapcsolattartói és a Munkahelyi EnergiaKözösségek tagjai.

A rendezvény első programpontja dr. Garamvári Miklós, a helyszínt biztosító és egyben szintén versenyző intézmény főtitkárának, majd dr. Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettesnek köszöntőbeszéde volt. Dr. Szabó Marcel egyben a projekt védnöke is.

IMG 6028      P1170296 k

Ezt követően a GeenDependent Intézet részéről Vadovics Kristóf bemutatta a Spórolunk@kiloWattal versenyt, felvázolva, hogy milyen teendői lesznek a benevezett épületeknek az elkövetkezendő egy évben. Ezután Vadovics Edina, a GreenDependent Intézet szakmai ügyvezető igazgatója beszélt arról, hogyan lehet viselkedésváltozással jelentős energiamegtakarítást elérni az irodákban, és hogy miért jobb együtt, közösségben cselekedni.

IMG 6025      P1170339
 A kávészünet után az egyik résztvevő önkormányzat, Budapest XII. kerület alpolgármestere és egyben a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke, Kovács Lajos tartott ízelítőt abból, hogy milyen önkormányzati jó példák vannak az országban az energiahatékonyság terén.
P1170354Ezután csoportmunka következett, amely során az Spórolunk@kiloWattal versenyben résztvevő épületek képviselői beszámoltak, hogy Munkahelyi EnergiaKözösségeik szervezésével hogy állnak, mik az energiamegtakarítási terveik az elkövetkezendő egy évre, valamint milyen jó ötleteket jutnak eszükbe, amelyek szerintük előmozdíthatják a verseny sikerét.
IMG 6088  

    
P1170366      P1170416
Vadovics Kristóf ismertette a versenykategóriákat és a várható jutalmakat a verseny végeztével. Vadovics Edina pedig bemutatta a GreenDependent Intézet rendezvényeinél hagyománynak számító karbonlábnyom-semlegesítés alapelveit, mely során elmondta, hogy például az októberi Spórolunk@kiloWattal munkacsoporti találkozó karbon-lábnyoma hét őshonos gyümölcsfával semlegesíthető, amelyek elültetésére a verseny összes többi rendezvényére kiszámolt karbonlábnyom-semlegesítéshez szükséges fával együtt kerül majd sor.

Az előadások diái INNEN elérhetőek.

Az utolsó programpont a Spórolunk@kiloWattal torták felvágása volt. A trüffel, almás-mákos és szatmári szilvás tortáknak igen nagy sikere volt, mind elfogytak!
P1170432A kávészünetben és az ebédszünetben pedig a hideg és meleg bio / fair trade italokat a Koffair, a hazai kisgazdaságokból származó szezonális alapanyagokból készült harapnivalót pedig a Házikó biztosította. Az ebédszünet arra is lehetőséget adott, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást, tapasztalatot, ötleteket cseréljenek.

P1170390    P1170301    P1170391    P1170342
A versenyzők nem távoztak üres kézzel a Nyitórendezvényről, kiosztottuk ugyanis kezdőcsomagjaikat, amelyek egyrészt a verseny népszerűsítésében nyújtanak segítséget, másrészt pedig hasznos eszközökkel járulnak hozzá energiamegtakarítási törekvéseikhez.
P1170280 kozeli      P1170437 kicsi

FIGYELEM! Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ.

Ha nem változtatja meg böngészője beállításait, hozzájárul ehhez.

Megértettem